Nesuď!

15. 1. 2011 23:13

„Kdo vznese žalobu proti vyvoleným Božím?“ Římanům 8:33


Když někoho pomlouváš, dostaneš se do nebezpečné pozice vůči Bohu. Bible říká: „Kdo vznese žalobu proti vyvoleným Božím? Vždyť Bůh ospravedlňuje! Kdo je odsoudí? Vždyť Kristus Ježíš…je na pravici Boží a přimlouvá se za nás! Kdo nás odloučí od lásky Kristovy?“ (Římanům 8:33–35).

Tvoji spoluvěřící nejsou dokonalí, ale Bůh o nás říká, že: „v něm jsme vykoupeni jeho obětí…“ (Efezským 1:7). Neexistuje nic, z čeho bys je mohl nařknout, o čem by Bůh ještě nevěděl. Zastav se a zamysli se; tím, že je pomlouváš, pochybuješ o Tom, který je vykoupil, naznačuješ, že udělal chybu a že neví, co dělá. Řekneš: „Ale nemám o tom mluvit, když je něco nesprávné?“ Ano, ale buď opatrný, abys nepřekročil své hranice a neodsuzoval toho člověka. Ve tvém postoji by měla být ochota pomoci, odpustit a smířit se.
Pokaždé, když se pokoušíš soudit něco, nad čím nemáš autoritu, překračuješ svou kompetenci!

Pavel píše: „Kdo jsi ty, že soudíš cizího služebníka? O tom, zda obstojí, či ne, rozhoduje jeho vlastní pán. A on obstojí, neboť Pán má moc jej podepřít“ (Římanům 14:4). Soudit druhé je Boží práce – a On k tomu nepotřebuje tvoji pomoc!

Zobrazeno 921×

Komentáře

xPastelka

no, budu asi chvíli přemýšlet...a velkou chvíli se stydět :/

růžetrnitá

Díky Martine, pořád ještě to neumím.

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková