Poklekni

28. 12. 2011 13:57
Rubrika: Začni tam,kde jsi... | Štítky: www.spkd.cz

„A v té krajině byli pastýři…“ Lukáš 2:8

Vánoční příběh se udál takto: „ A v té krajině byli pastýři…a v noci se střídali v hlídkách u svého stáda. Náhle při nich stál anděl Páně… Anděl jim řekl: ,Nebojte se, hle, zvěstuji vám velikou radost, která bude pro všechen lid. Dnes se vám narodil Spasitel, Kristus Pán, v městě Davidově. Toto vám bude znamením: Naleznete děťátko v plenkách, položené do jeslí‘“ (Lukáš 2:8–12).

 Říkal sis někdy, proč anděl nejdříve mluvil s pastýři, kteří stáli, co se týče zaměstnání, na nejnižší příčce společenského žebříčku? Přemýšlej o tom: kdyby mluvil s církevními vůdci, ti by to museli konzultovat s dogmatickými učebnicemi a denominačními komisemi. Kdyby se zjevil celebritám, ty by musely zkontrolovat, kdo se dívá. Kdyby se zjevil vysokým činitelům, ti by se museli podívat do svých diářů a časových harmonogramů. Proto předal nejúžasnější příběh v dějinách těm, kteří neměli žádnou sekeru, kterou by brousili, žádnou pověst, kterou by museli chránit, žádný žebřík, po kterém by museli šplhat; předal nejúžasnější příběh lidem s pokornými srdci a otevřenou myslí; lidem s prostou, dětskou vírou.

 Na okraji Jeruzaléma je církev, která označila Ježíšovo místo narození. Za oltářem je jeskyně se symbolickou hvězdou vyrytou do podlahy. Můžeš vstoupit do jeskyně, ale s jednou podmínkou – musíš pokleknout. Dveře jsou příliš nízké na to, abys mohl vstoupit ve stoje! Bůh stále jedná tímto způsobem. Najdeš Ho na obvyklých místech. Ale abys zažil Jeho přítomnost, musíš pokleknout.

 

Zobrazeno 5890×

Komentáře

Kateřina Štefková

Abys zažil Boží přítomnost,proto je nutné přijmout Ježíše podle Řím 10,8-11 "Blízko tebe je slovo, v tvých ústech a ve tvém srdci‘; je to slovo víry, které zvěstujeme.
Vyznáš-li svými ústy Ježíše jako Pána a uvěříš-li ve svém srdci, že ho Bůh vzkřísil z mrtvých, budeš spasen.
Srdcem věříme k spravedlnosti a ústy vyznáváme k spasení,neboť Písmo praví: ‚Kdo v něho věří, nebude zahanben." Pak se staneš Božím dítětem podle Jan1,12"Těm pak, kteří ho přijali a věří v jeho jméno, dal moc stát se Božími dětmi. " Ano,člověk k tomu potřebuje pokoru,protože se tímto Ježíš Kristus stane Pánem Tvého života..ale konečný výsledek je úžasný..chceš-li mít svobodu Božích dětí..udělej to...Ježíš Tě miluje a čeká na Tebe..

MartyR

Kateřino už se stalo před 12-ti lety ;-)

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková